Artikel
Jan 29, 2021
5
minuten

Low-code software ontwikkelen met Thinkwise

Backbown is van mening dat bedrijven tegenwoordig sneller dan ooit moeten innoveren om hun marktpositie te behouden. Dit is alleen mogelijk met een modelgedreven low-code ontwikkelplatform, zoals dat van Thinkwise. Organisaties kunnen hiermee hun volledige bedrijfsproces modelleren, om daar vervolgens flexibel aanpasbare bedrijfsapplicaties mee te realiseren.

Doordat de technologie is losgekoppeld van de functionaliteit, hoeft een organisatie zich bovendien geen zorgen meer te maken over toekomstige ontwikkelingen. Nieuwe technologieën zoals Artificial Intelligence (AI), Internet of Things (IoT) en Big Data kunnen probleemloos in bestaande applicaties geïntegreerd worden. Op deze manier ontstaat een duurzaam fundament voor de bedrijfssoftware van nu, maar ook van morgen.

Het platform is verder uitermate geschikt om op een duurzame manier legacy-applicaties te vervangen. En die hoeven bovendien niet allemaal in één keer vervangen worden. Het kan ook stapsgewijs.

Thinkwise platform

Het Thinkwise Platform is een modelgedreven low-code software-ontwikkelomgeving voor het ontwikkelen van nieuwe softwaretoepassingen of het moderniseren van bestaande. Die applicaties kunnen bestaan uit een database, bedrijfslogica, gebruikersinterfaces en, indien nodig, data-interfaces met andere toepassingen via een integratielaag (Indicium). Applicaties die met deze omgeving worden ontwikkeld, zijn zowel technologisch als functioneel eenvoudig up-to-date te houden. 

De productiviteit van het ontwikkelingsproces bedraagt slechts een half uur per functiepunt. Dat is aanzienlijk hoger dan met traditionele softwareontwikkeling, waarbij het marktgemiddelde momenteel 8 tot 10 uur per functiepunt bedraagt.

Het Thinkwise Platform bestaat uit de volgende componenten:

Software Factory (SF)

De Software Factory wordt tijdens de ontwikkelings- en testfase gebruikt om op basis van een model (blauwdruk) een applicatie te ontwikkelen. De grafische gebruikersinterfaces interpreteren het model tijdens de looptijd, zodat de gebruiker direct met de applicatie kan werken.

Intelligent Application Manager (IAM)

Zodra de ontwikkeling is afgerond, wordt het model in de productieomgeving overgedragen aan de Intelligent Application Manager. De Intelligente Applicatiemanager beheert alle modellen van applicaties die in de acceptatiefase zitten en productiefasen. De applicatiebeheerders kunnen ook autorisaties instellen met behulp van IAM.

Indicium

Het platform is voorzien van een integratieplatform, genaamd Indicium. Dit is een service-laag die alle middelen biedt voor het naadloos integreren met bestaande platformen, technologie en processen.

Abstract Graphical User Interfaces (GUI's)

De presentatie voor de gebruiker wordt ook hier weer verzorgd door de grafische gebruikersomgevingen (GUI’s). Eindgebruikers kunnen zelf hun eigen voorkeuren instellen via de GUI's en krijgen suggesties van IAM om hun gebruikerservaring te optimaliseren. 

De GUI's zijn beschikbaar voor Windows, web en mobile (smartphone en tablet). De mogelijkheden van de verschillende GUI’s zijn zeer uitgebreid en zo goed als identiek, voor zover dat dit technologisch mogelijk is. 

Upcycler

Voor het moderniseren van softwaretoepassingen is de Thinkwise Upcycler beschikbaar. Met deze tool is het mogelijk bestaande databases en applicaties als input te gebruiken voor het automatisch genereren van een ruw softwaremodel. Op basis daarvan kan direct gestart worden met het moderniseren van bestaande legacy-applicaties in het Thinkwise Platform. 


Ontdek hét low-code platform voor het bouwen en beheren van jouw ERP systeem
Ontdek wat wij met het Thinkwise platform voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Download whitepaper
Meer stories...
Bekijk alle stories
5 voordelen van een ERP systeem
January 29, 2021
Veel groeiende organisaties kiezen voor op een gegeven voor een ERP als centrale oplossing om hun data te beheren. Maar wat zijn de voordelen van zo’n systeem? Organisaties kiezen vaak om verschillende redenen voor een ERP en wij hebben de 5 belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.
Low-Code Platform voor Core Systems
January 29, 2021
Loop voor op de concurrentie met software die jouw organisatie perfect ondersteunt! Versnel je digitale transformatie door razendsnel bedrijfskritische applicaties te realiseren en legacy software te vervangen.
Low-code software ontwikkelen met Thinkwise
January 29, 2021
Backbown is van mening dat bedrijven tegenwoordig sneller dan ooit moeten innoveren om hun marktpositie te behouden. Dit is alleen mogelijk met een modelgedreven low-code ontwikkelplatform, zoals dat van Thinkwise. Organisaties kunnen hiermee hun volledige bedrijfsproces modelleren, om daar vervolgens flexibel aanpasbare bedrijfsapplicaties mee te realiseren.