Artikel
Jan 29, 2021
4
minuten

5 voordelen van een ERP systeem

Veel groeiende organisaties kiezen voor op een gegeven voor een ERP als centrale oplossing om hun data te beheren. Maar wat zijn de voordelen van zo’n systeem? Organisaties kiezen vaak om verschillende redenen voor een ERP en wij hebben de 5 belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.

Productiviteit

Met een goed ingericht ERP systeem werken bedrijven efficiënter. Doordat activiteiten geautomatiseerd worden en doordat iedereen met vanuit de ondersteuning van het ERP systeem op dezelfde manier werkt, zonder al te veel onnodige handelingen. Mensen gaan transparanter te werk en kunnen sneller schakelen tussen verschillende teams.

Nauwkeurige forecasting

ERP software geeft de gebruikers, en vooral managers, de tools die ze nodig hebben om nauwkeurigere prognoses te maken. Dit helpt bedrijven bij het vooruitkijken en plannen van wat ze nodig hebben. Denk aan voorraad, klantenservice, sales en financiën. Met een sterkere forecasting kunnen bedrijven ook de bedrijfskosten verlagen. Omdat de informatie binnen ERP zo nauwkeurig mogelijk is en in realtime wordt bijgewerkt, kunnen bedrijven realistische schattingen en effectievere voorspellingen maken.

Schaalbare resources

Gestructureerde ERP-systemen groeien met een organisatie mee. Het maakt niet uit hoe groot of klein uw bedrijf is. Nieuwe gebruikers en nieuwe processen kunnen toegevoegd worden wanneer uw bedrijf klaar is om uit te breiden. U hoeft zich geen zorgen te maken of u een geheel nieuw systeem nodig heeft zodra er een of twee nieuwe gebruikers moeten worden toegevoegd. Hou er bij de selectie van uw ERP systeem rekening mee dat het systeem kan meegroeien met uw bedrijf, want ERP zou die groei moeten faciliteren .

Geïntegreerde informatie

ERP software fungeert als een centrale hub voor alle belangrijke informatie die uw bedrijf en de afdelingen binnen het bedrijf nodig hebben om de dagelijkse werkzaamheden te kunnen uitvoeren. Alle bedrijfskritische informatie is beschikbaar binnen 1 centraal systeem. Door systemen te integreren met uw ERP-software blijven gegevens consistent, nauwkeurig en uniek. Uw klantdata, orders en uw voorraad wordt allemaal centraal beheerd. U hoeft zich ook geen zorgen te maken of de informatie die u van het systeem gebruikt correct is, aangezien deze in realtime binnen uw hele organisatie wordt bijgewerkt. Dit verbetert de nauwkeurigheid van uw gegevens, waardoor u geen potentiële zakelijke fouten meer maakt met valse gegevens en analyses.

Totale transparantie

ERP-software biedt volledige toegang tot elk belangrijk proces in uw bedrijf door gegevens van elke afdeling gemakkelijk toegankelijk te maken voor het management team.

U kunt bijvoorbeeld dagelijks de voorraadniveaus volgen, inclusief toekomstige zendingen die nog moeten worden ontvangen en voorraad die momenteel onderweg is. Door precies te weten waar u staat met betrekking tot voorraadniveaus, kunt u uw werkkapitaal nauwkeuriger controleren.

Bovendien zorgt de beschikbaarheid van alle informatie van uw bedrijf op een centrale locatie voor meer samenwerking en een meer gestroomlijnde voltooiing van taken. Deze volledige zichtbaarheid zorgt voor meer samenhangende workflows en zorgt ervoor dat interdepartementale processen gemakkelijk en met maximale efficiëntie kunnen worden gevolgd. Dit alles maakt het mogelijk om in vertrouwen snelle beslissingen te nemen, omdat u er zeker van kunt zijn dat u op elk moment het volledige, complete beeld ziet.


Ontdek hét low-code platform voor het bouwen en beheren van jouw ERP systeem
Ontdek wat wij met het Thinkwise platform voor jouw organisatie kunnen betekenen.
Download whitepaper
Meer stories...
Bekijk alle stories
5 voordelen van een ERP systeem
January 29, 2021
Veel groeiende organisaties kiezen voor op een gegeven voor een ERP als centrale oplossing om hun data te beheren. Maar wat zijn de voordelen van zo’n systeem? Organisaties kiezen vaak om verschillende redenen voor een ERP en wij hebben de 5 belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet.
Low-Code Platform voor Core Systems
January 29, 2021
Loop voor op de concurrentie met software die jouw organisatie perfect ondersteunt! Versnel je digitale transformatie door razendsnel bedrijfskritische applicaties te realiseren en legacy software te vervangen.
Low-code software ontwikkelen met Thinkwise
January 29, 2021
Backbown is van mening dat bedrijven tegenwoordig sneller dan ooit moeten innoveren om hun marktpositie te behouden. Dit is alleen mogelijk met een modelgedreven low-code ontwikkelplatform, zoals dat van Thinkwise. Organisaties kunnen hiermee hun volledige bedrijfsproces modelleren, om daar vervolgens flexibel aanpasbare bedrijfsapplicaties mee te realiseren.